Nike Sustenability

Nike Move to Zero Climate Change Initiative. Aventura Nike către 0 emisii de carbon și 0 deșeuri are un singur scop, acela de a ajuta la protejarea viitorului sportului.

Este o continuare a angajamentului profund al Nike față de sustenabilitate și este condusă de convingerea că protejarea planetei înseamnă protejarea viitorului sportului împotriva schimbărilor climatice.

Schimbările de temperatură din întreaga lume sunt bine documentate. Pe tot globul, numărul de zile peste 32° C a crescut cu aproape 25 la sută din anii 1980. Pentru sportivii din toate disciplinele există ramificații la schimbările climatice.

De exemplu, multe state americane au adoptat reguli pentru a menține jucătorii în siguranță în condiții din ce în ce mai calde și umede, impunând practici mai scurte, purtând mai puține echipamente sau chiar anulând jocurile. Fără acțiuni globale, în conformitate cu tendințele actuale, schimbările climatice ar putea reduce timpul petrecut pe teren cu până la două luni în unele părți din Louisiana, Texas și Mississippi până în 2050.

Pentru cei din sporturile de zăpadă, există pericolul pierderii in totalitate a terenurilor de joc – numărul mediu de zile de snowboarding de calitate din întreaga lume a scăzut cu 7 procente în ultimii 30 de ani. Până în 2050, acele zile s-ar putea micșora cu 11 până la 22 la sută.

Ca urmare, Îmbrăcămintea Nike etichetată cu “Materiale durabile” este fabricată cu cel putin 50% conținut reciclat, iar încălțămintea cu aceeași etichetă este fabricată cu cel putin 20% conținut reciclat în greutate.

Fabricat cu cel puțin 20% materiale reciclate, Nike Sportswear Recycled Canvas Pack continuă angajamentul mărcii Oregon pentru un design durabil, aplicând abordarea pictogramelor Swoosh, inclusiv pe Nike Dunk, Nike Air Max 90, Nike Air Max 95, Nike Daybreak-Type și Nike Cortez.

Reimaginând fiecare siluetă, brandul încorporează elemente de design atente, inclusiv fețe din pânză reciclată cu fire preluate din deșeuri textile Nike post-industriale, swoosh-uri Flyleather și backtab-uri produse din cel puțin 50% fibre de piele, limbi și șireturi din spumă reciclate, plus midsoles spumă Crater în Cortez și Daybreak-Type.

Produsele Nike Move to Zero sunt disponibile și pe site-ul nostru: Nike Dunk Next Nature Black & White, Nike Dunk Next Nature Pale Coral și Nike Air Force 1 Low Toasty Black White